За мир, але не ціною втрат



Уже в котрий раз, з ініціативи адміністрації підприємства облспоживспілки «Житомирський кооперативний ринок» на чолі з Василем Павловичем Третяком та за сприяння правління Споживспілки, очолюваного Степаном Максимовичем Григор’євим, напередодні Нового року, у розташуванні Житомирської 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України «висадився святково-подарунковий кооперативний десант».
Його супроводжував заступник директора підприємства Юрій Прудніков.
  • У виконанні почесної волонтерсько-благодійної місії наш колектив уже має певний досвід, – повідав Юрій Володимирович. – Враховуючи його, підготовку до поїздки ми почали готувати заздалегідь. Оскільки у гості до земляків з міста їхали ще дві «команди», ми визначились із святковими подарунками. Нам випало подбати в основному про десерт, а саме: різні солодощі, печиво, цукерки, каву, чай, банани, апельсини, яблука. Хоч прихватили і ковбаси, сало, смалець, молоко, кефір і, звичайно, цигарки. Із розмов з бійцями ми зрозуміли, що сьогодні вони забезпечені всім необхідним, не те, що було на початку війни. Однак святковим привітам від рідних, подарункам і зустрічі з нами-земляками були безмірно раді. Ми фотографувалися з бійцями на згадку, знімали відео, на яких вони вітали з Новорічно-Різдвяними святами своїх рідних. І що характерно, неозброєним оком можна було побачити, як наші захисники Вітчизни пильно оберігали і нас, щоб не заділа, бува, кого ворожа куля. Адже цього разу ми були майже за п’ятсот метрів від лінії розмежування. Отож, запаху бойового пороху вдихнули…
  • Разом із працівниками ринку, активну участь у благодійних акціях беруть і 1383 фізичні особи, які здійснюють тут підприємницьку діяльність – продовжив розповідь один із них, Руслан Радченко. – Я постійно у числі так званого «екіпажу». Уже було близько сотні виїздів. У декого із наших працівників в Операції Об’єднаних Сил беруть участь члени їхніх родин: у кого син, у кого брат, у кого племінник… І вони з особливим розумінням відносяться до цієї справи. Я мав змогу спілкуватися з багатьма бійцями. Радує їх те, що ворог менше стріляє, бійці стомилися від війни, хочуть додому, до рідних, вони хочуть миру, але не за будь-якої ціни, не ціною втрати території України, її незалежності та суверенітету.