Обмін досвідом і думками

З метою нарощування обсягів товарообороту, активізації роботи щодо удосконалення співпраці з приватними підприталиємцями, приведення торговельної мережі до конкурентоспроможного стану, правління спілки споживчих товариств Житомирської області провело семінар-нараду за участі голів правлінь райспоживспілок, районних і сільських споживчих товариств, керівників підприємств та фахівців апарату облспоживспілки.

Базою для проведення чергового заходу були обрані об’єкти роздрібної торгівлі Житомирської райспоживспілки, Брусилівського райспоживтовариства та підприємства облспоживспілки "Житомирська універсальна база". І це не випадково. Бо саме ці кооперативні організації і їхні об’єкти мають чималий, до того ж позитивний, досвід роботи з питань винесених на семінар-нараду.

У селі Левків, що на околиці обласного центру, голова правління тамтешнього споживчого товариства Ганна Мироненко, на правах господині запросила учасників семінару до огляду магазинів "Продтовари" сіл Левків, Калинівка і Глибочиця та до кафетерію. Прийнявши естафету у своєї колеги, голова правління Брусилівського райспоживтовариства Світлана Прохоренко провела гостей до магазинів села Ставище, до маркету, магазину "Продтовари № 2" та кафе "Здвиж", що у райцентрі, супроводжуючи, так звану екскурсію, як і її попередниця, коментарем-аналізом показників їх роботи та господарсько-фінансової діяльності райспоживтовариства в цілому за п’ять місяців нинішнього року.

Гарне незабутнє враження на колег справила ошатна, приваблива і успішна продовольча крамничка підприємства облспоживспілки «Житомирська універсальна база» - один із двадцяти п'яти його роздрібних торговельних об’єктів, який, за висловом директора бази Олександра Артиша, у селі Кочерів Радомишльського району поза конкуренцією.

На пленарному засіданні перед учасниками зібрання виступив заступник голови правління спілки споживчих товариств області Василь Баранівський, акцентуючи увагу присутніх на першочергових завданнях щодо нарощування обсягів товарообороту, приведення торговельної мережі до вимог дня, запровадження приватного підприємництва.

Досвідом своєї роботи та цікавими, обґрунтованими думками і пропозиціями з приводу обговорених питань поділилися голови правлінь райспоживспілок: Олевської - Ольга Сорока, Коростенської — Тамара Никиктюк, голова правління Барашівського споживчого товариства Ємільчинської райспоживспілки Надія Матвієнко, директор підприємства облспоживспілки "Будгоспторг" Ганна Бондар на інші.