За працю – шана

7 травня 1987 року чергові, четверті збори Ради Житомирської облспоживспілки дев’ятого скликання одноголосно обрали Степана Максимовича Григор'єва головою правління облспоживспілки.

І ось рівно через тридцять років, працівники апарату правління, керівники підприємств облспоживспілки та представники кооперативних організацій області зібралися в актовій залі, аби вшанувати його багаторічну працю.

Урочисті збори з нагоди цієї події, по-святковому тепло і щиро відкрив перший заступник голови правління Василь Баранівський, відразу надавши слово вельми поважному гостю, заступнику голови правління Укркоопспілки, голові ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації України Володимиру Левицькому.

- Ім'я Степана Максимовича Григор'єва по праву можна занести у Книгу рекордів Гіннеса України – розпочав свій виступ Володимир Павлович, - оскільки він єдиний з-поміж голів правління облспоживспілок України, хто стільки років обіймає цю посаду і досить-таки успішно. Кооператори Житомирщини постійно у п’ятірці перших в Укркоопспілці з усіх показників трудової діяльності. А це було і є дуже і дуже не легко. Одна лише Чорнобильська трагедія, яка звалила на плечі кооператорів надважку ношу – це і харчування ліквідаторів аварії та школярів забрудненої зони, і будівництво житла переселенцям, чого була варта. Але з таким керівником, яким усі 30 років був і залишається Степан Максимович, ніякі труднощі не страшні. Бо він - людина слова і діла.

На завершення своєї промови Олександр Павлович Левицький вручив Степану Максимовичу Григор'єву найвищу нагороду Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств (Укркоопспілки) – Почесний знак "Золотий знак" "СООР Україна" за високий професіоналізм, значний особистий внесок у розбудову і зміцнення споживчої кооперації Житомирщини та з нагоди 30-річчя трудової діяльності на посаді голови правління облспоживспілки.
Правління та комітет профспілки облспоживспілки з такої ж нагоди вручили Степану Максимовичу Почесну Грамоту.

За багаторічну сумлінну працю у системі споживчої кооперації області, професійну діяльність, особистий внесок у її розвиток та з нагоди 30-річчя безперервної роботи на посаді голови ревізійної комісії облспоживспілки Грамотою правління та комітету профспілки апарату було нагороджено і Руслана Семеновича Баранюка.

На завершення урочисто-святкового дійства були спогади, розповіді як самих винуватців торжества так і їхніх колег по роботі та теплі вітання і добрі побажання на їхні адреси, до яких бурхливими оплесками долучалися усі присутні.