Із потічка починається ріка

Магазин "Міні-Маркет" споживчого товариства "Універсал-15" підприємства облспоживспілки "Житомирська універсальна база" більше схожий на невеличку, чепурну, хоч оформлену з дотриманням фірмового стилю Укркоопспілки, сільську хатинку, у якої дбайлива, всевміюча і всезнаюча господиня, від чого, як мовиться, і всередині, і знадвору належний порядок, а на столі і в коморі – чого душа бажає, та й гостей зустрічають у ній по-українськи тепло, щиро, з привітною усмішкою. Цим і пояснюється те, що крамничка із торговельною площею 35 метрів квадратних, у поліській глибинці, у селі Бовсуни Лугинського району, має середньомісячний товарооборот 120 тис. грн.

- І це при жорсткій конкуренції. - зазначила у розмові продавчиня Валентина Гурманчук. – Поруч із нашим, кооперативним, у радіусі 500 метрів працює два приватні, а ще один – трохи далі. Але дякуючи Богу і людям, перевагу вони все-таки надають нам.

- Бо у нас завжди все свіже, на призапас багато не беремо, - доповнила свою колегу Олена Замега. - За стільки років роботи вивчили потреби людей, іноді безпомилково можемо сказати хто за чим іде. На полицях у широкому асортименті – продовольчі і непродовольчі товари. Деякі з них доставляє нам сам виробник, але значну частину завозить наше споживче товариство. І хоч до нас із Житомира більше ста кілометрів – перебоїв у завезенні товару не буває.

Бовсунівський "Міні-маркет" – один із 27-ми магазинів торговельної мережі "Універсалу-15", вісім з яких – власні, решта взяті в оренду. Їхня географія – мало не вся область. – Це Ємільчинський, Чуднівський, Бердичівський, Радомишльський, Володарсько-Волинський, Черняхівський та інші райони, які знаходяться за десятки кілометрів від "Універсалу". Постійно тримати у полі зору усі магазини, вчасно доставляти потрібний товар, знаходити спільну мову і з продавцями та іншими постачальниками – справа далеко не проста. Але, як любить жартома повторювати директор підприємства "Житомирська універсальна база" Олександр Артиш, давно кимось промовлене, – "Хочеш жити – умій крутитись".

Як результат, за перше півріччя нинішнього року роздрібний товарооборот бази склав близько 18-ти млн.. грн., що на 15 відсотків більше аналогічного періоду минулого року, зокрема за червень ці показники склали відповідно 3,5 млн. грн. і 25 відсотків. У загальних здобутках – внесок і сільського "Міні-Маркету", як підтвердження тому, що і справді з потічка починається ріка…