Якщо у команді - професіонали

Всього лишень за останній рік "Маркет" підприємства облспоживспілки "Житомирська універсальна база", що знаходиться у селищі Лугини, із 27 діючих магазинів, у так званій рейтинговій таблиці, із десятої позиції  перейшов на п’яту.

- І цьому посприяло багато факторів – констатувала заступник директора підприємства Ліна Трофименко. – Передусім у магазині підібралася команда професіоналів-однодумців, які при потребі можуть один одного замінити у виконанні будь-якої роботи. Продавці почали вивчати попит покупців на товари першої необхідності, згідно якого значно змінили асортимент, ввели рекламні повідомлення, запровадили акції, типу "ціни тижня". Цього літа почали продавати квас, морозиво на вагу, пиво – на розлив. Найближчим часом "Маркет" запропонує своїм покупцям гарячий чай, каву, бутерброди, гамбургери тощо. Слід зазначити, що в тих умовах, у яких працює наш кооперативний магазин, потрібно не у ногу йти із часом, а зі значним його випередженням, намагаючись передбачити та запровадити уже сьогодні те, що конкурент планує зробити завтра.

Щодо умов, у яких опинився "Маркет", - то сказати, що вони важкі – значить не сказати нічого. Це я зрозуміла, почувши розповідь продавщиці Валентини Кисель.

- У нашому селищі мешкає понад 4,5 тисячі людей. Приватних магазинів близько сорока, на кожній вулиці та на кожному, як кажуть, кутку – зазначила Валентина Федорівна. – До того ж, щосереди і щоп’ятниці мало не з усієї області з’їжджаються у Лугини на базар магазини із найрізноманітнішим товаром усіх груп. Та люди сьогодні шукають і купляють те, що хоч на кілька копійок чи гривень дешевше. Тому й запроваджуємо мало не щодня нову цінову політику. А щодо товару – то він у нас у широкому асортименті, окрім хіба що одягу та взуття. Не забуваємо і про наймолодших покупців. Вони у нас можуть придбати іграшки, книжечки та різні солодощі і напої. Працює магазин з 8-ої до 20-ої години без вихідних і обідньої перерви. Товар завозить наше споживче товариство, долаючи відстань понад сто кілометрів та його виробники. Найближчим часом чекаємо прямої поставки риби і рибопродукції від системного виробника – підприємства облспоживспілки "Коростенське виробничо-торговельно-заготівельне підприємство", що також, певні, посприяє збільшенню покупців, а звідси – і росту товарообороту.

До речі, днями правління Споживспілки, на базі підприємства, провело внутрісистемний ярмарок з укладання угод на постачання товарної рибної продукції у 2017 році. У ярмарку взяли участь голови правлінь райспоживспілок, райспоживтовариств і споживчих товариств та керівники підприємств північного регіону області. Укладені угоди дають підстави сподіватися на значне зростання товарообороту як у кожному магазині зокрема так і по Споживспілці в цілому.