З новою перемогою у Новий рік

 

Кіріл Довбня - студент ІІ курсу Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права. Його майбутня спеціальність раво". Юнак - чемпіон України з

пара-карате. І ось нова довгоочікувана перемога, про яку з гордістю за своїх вихованців і з неприхованою радістю розповідає Анна Яцкова, керівник спортивного клубу "Додзе", у якому Кіріл тренується із 13 років.

- Нинішні карантинні часи не стали на заваді нашим спортсменам з інвалідністю, щоб утримувати належну форму і готувати себе до встановлення нових рекордів. Вони тренувалися вдома, в клубах та де тільки була можливість. І ось після тривалої перерви наші пара-каратисти у складі Української федерації карате взяли участь у 1 st EU online I-Karate-Global Championship.

Близько двохсот спортсменів із 17-ти країн виборювали першість у 26-ти категоріях. Онлайн-чемпіонат Європи за версією 1-Карате був організований на найвищому професійному рівні, де кожен з його учасників міг продемонструвати ата" у своїх категоріях.


Україну представляли 28 спортсменів із Києва
, Житомира, Маріуполя Львова та Сум. Команда каратистів України посіла перше загальнокомандне місце, здобувши сім золотих медалей, шість срібних та дві бронзові. 13 спортсменів зупинилися за крок до перемоги, здолавши четверту сходинку.

Неабиякий результат продемонстрували Житомирські спортсмени, котрі вибороли три золоті медалі та одне четверте місце. Володарями золотих медалей стали Кіріл Довбня, Данило Зелінський і Божена Ярмолінська. Вони разом зі своїм тренером Олексієм Минаєвим зробили усе можливе і навіть більше того, аби вписати ще кілька яскравих рядків у спортивний Житомир.

Ну, а щодо Кіріла Довбні, то юнак черговою, на цей раз найбільшою перемогою, доповнив власну сторінку в історії свого рідного коледжу, зі стін якого виходять і справжні професіонали-фахівці і титуловані спортсмени.