Кращий кухар споживчої кооперації України – 2014

З третім почесним місцем, дипломом і цінним подарунком повернувся із Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "Кращий кухар споживчої кооперації України – 2014" – шеф-кухар V розряду кафе "Житній ринок" підприємства облспоживспілки "Житомирський кооперативний ринок" Євген Третяк. Конкурс проходив на базі ресторану "Пролісок" спілки споживчих товариств Тернопільської області.

У заході взяли участь 12 конкурсантів, які представляли домашнє завдання – фірмову страву та індивідуальне, отримане на місці – це холодну чи гарячу закуску, другу страву одно порційну та десерт на три особи. Кулінарні вироби мали бути художньо оформлені і презентовані на високому рівні у вигляді окремих тематичних композицій. Враховувалися зовнішній вигляд, привабливість, творчий підхід, ступінь складності, естетичність, оригінальність оформлення та смакові якості, дотримання термінів зберігання.


Схвальні відгуки прискіпливого журі одержали страви  Євгена Третяка – закуска "Оригінальна" та рулет "Святковий", що і забезпечило йому перемогу. А сприяли їй теоретичні знання конкурсанта здобуті у Житомирському кооперативному коледжі бізнесу і права, Полтавському університеті економіки і торгівлі та досвід 12-річної роботи кухарем.