Виставка в коледжі


У рамках давньої і плідної співпраці Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права із обласним краєзнавчим музеєм, у навчальному закладі проходить виставка «Житомир стародавній».

  • Експонатами виставки є виготовлені стенди про зміст яких красномовно говорять їхні назви – розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи коледжу Ірина Євгенівна Віржанська. – Це «Житомир і околиці за доби монгольського завоювання (40-50 роки XIII століття)», «Житомир у середині XIII століття», «Житомир і околиці у I-й половині I тисячоліття н.е.», «Первісні старожитності», «З історії археологічного вивчення Житомира». Виставка має велике пізнавальне значення, як для студентів так і для викладачів, бо де ще можна побачити і з яких джерел дізнатися про наше стародавнє, 884 року народження, місто.
Такої ж думки і оглядачі виставки, третьокурсниці коледжу.
Анастасія Дубовікова:
  • Я уродженка Житомира. На жаль, я й половини не знала з того, про що дізналася щойно з виставки. Скільки різних експонатів із археологічних розкопок, скільки фотознімків і різних фактів. Дещо навіть занотувала собі у записник. Хто зна, з ким зведе мене моя майбутня спеціальність – готельно-ресторанна справа. Можливо, доведеться колись використати набуті сьогодні знання про Житомир на практиці, обслуговуючи туристів чи просто гостей нашого міста.
Дарія Бондаренко:
  • Я народилася за вісім кілометрів від Житомира, в селі Левків. Виявляється, що і воно багате своєю історією. Перша згадка про нього, приміром, датована 1501 роком. І у ньому велися розкопки і знаходилися цікаві ка корисні свідчення його стародавності. Я усі експонати зафотографувала і сьогодні вдома, у колі родини, зроблю перегляд із коментарем всього того, про що дізналася з виставки.