Заява правління Споживспілки, кооперативних, профспілкових організацій та пайовиків споживчої кооперації Житомирської області

Кооператори Житомирщини глибоко занепокоєні та обурені військовим вторгненням збройних сил Росії на територію Суверенної України та висловлюють рішучий протест зазіханню на територіальну цілісність України.

 Сьогодні, як ніколи, гостро стоїть питання майбутнього наших дітей, сімей, братніх народів України та Росії.

Житомирщина – багатонаціональна область. Тут мирно проживають українці, росіяни, поляки, чехи, молдавани, румуни, які спілкуються на різних, рідних кожній національності, мові. Як права російськомовних українців, так і права росіян ніхто не утискає, тому вони не потребують військового захисту з боку інших держав.

Незаконне вторгнення російських збройних сил на територію Криму, блокування ними українських військових частин свідчить про агресивну політику керівництва Росії щодо незалежності України, нехтування Будапештського меморандуму, інших міжнародних Угод і норм.

Ми стурбовані, тому що такі дії загрожують життю і здоров’ю мільйонів людей, розпалюють ворожнечу, можуть призвести до братовбивчої війни та кровопролиття. Ніякі рішення будь-яких політиків не варті людських життів.

Ми закликаємо кооператорів Росії підтримати наші звернення щодо припинення російської воєнної агресії, розділити нашу стурбованість, проявити солідарність, зробити все можливе і неможливе для збереження миру, стабілізації та добросусідських відносин.
Звертаємось до всіх кооператорів України, наших закордонних партнерів у цей важкий для країни час бути, як ніколи згуртованими, єдиними, організованими заради утвердження добра, спокою і миру, збереження цілісності української держави.

За дорученням:

Голова правління                          Голова обкому
Споживспілки                                           профспілки               
                С.М. Григор'єв                                       А.М.Верховлюк