Звання "Зразковий…" - підтверджено

 

У числі переможців огляду-конкурсу серед ринків споживчої кооперації України за 2019 рік, який щорічно проводить правління Укркоопспілки спільно з президією центрального комітету профспілки працівників споживчої кооперації, у номінації ринків міст обласного підпорядкування - і підприємство Житомирської облспоживспілки "Малинський кооперативний ринок", який підтвердив звання "Зразковий ринок споживчої кооперації України", незмінним директором якого впродовж багатьох років є Володимир Петрович Пащенко.

Цьогоріч виповнюється 40 років з часу відкриття ринку. За спеціалізацією він універсальний і працює чотири дні на тиждень, його територія понад 22 тис. квадратних метрів, більше 12,5 з них відведено під торгівлю.


На ринку облаштовано 910 торговельних місць, 146 з яких для реалізації сільгосппродукції безпосередньо товаровиробниками, 600 малих архітектурних форм, решта у павільйонах – молочному, м'ясному, овочевому та рибному, які забезпечені проточною водою. У розпорядженні торгуючих 171 одиниця холодильного обладнання та 261 - настільних електронних ваг, санітарний одяг, шість холодильних камер ємкістю 12 тонн.

За минулий рік на ринку було реалізовано 4350 тонн сільгосппродукції, у тому числі м'яса і м'ясопродуктів 519 тонн, картоплі – 278, овочів – 1222, фруктів – 853 та іншої продукції - 1477 тонн.



За 2019 рік на розвиток матеріально-технічної бази використано близько 1 млн.


300 тис. грн. власних коштів, що дало змогу провести ремонти павільйонів, адміністративного приміщення, збудувати склад, вимостити частину пішохідної зони тротуарною плиткою тощо. Отож регіональна Програма модернізації ринку до 2020 року успішно виконується, поліпшуються умови праці як торгуючим так і самим працівникам ринку. Жителів та гостей міста на території ринку обслуговують: перукарня, майстерні по ремонту взуття, годинників, одягу, ювелірних виробів та хімчистка, загальна сума від наданих ними послуг за минулий рік склала більше півмільйона гривень. Адміністрація спільно із профспілковим комітетом, який уже впродовж багатьох років очолює справжній лідер Жанна Василівна Громова, сприяє ефективному колективно-договірному регулюванню трудових відносин і формуванню позитивного соціального іміджу як споживчої кооперації області в цілому, так і підприємства зокрема. Минулорічні успіхи надихнули колектив на сумлінну та ефективну працю і у нинішньому році.