До магазину і за товаром, і за щирістю сердець


У селі Бехи Коростенського району, поблизу автостради державного значення, яка веде на Білорусь, знаходиться будівля довжиною 85 метрів. Сьогодні мало хто із старожилів може з точністю сказати у які роки минулого століття і за чийого сприяння з’явилася ця кооперативна споруда. Але всім достеменно відомо, що разом із селом та його мешканцями, разом із кооперацією за минулі десятиліття будівля зазнала немало різних змін, щодо свого основного призначення, назви, зовнішнього і внутрішнього вигляду. За цей час неодноразово проводилися капітальні і поточні ремонти, реконструкція і оновлення матеріально-технічної бази. Останні були проведені у другій половині минулого року і завершені напередодні Новорічно-Різдвяних свят.
  • Сьогодні, як ви бачите, на одному фундаменті і під одним дахом знаходяться два об’єкти, це кафе підприємства «Комбінат громадського харчування» і маркет Бехівського споживчого товариства Коростенської райспоживспілки – розповідає голова її правління Тамара Сергіївна Нікитюк. – Ремонтні роботи ми розпочали у червні, не призупиняючи ні на годину свою основну, торговельну діяльність. Окрім дріб’язкових робіт замінили вікна, двері, підлогу, встановили кондиціонери, повністю оновили фасад, використовуючи євроматеріали. Рекламні вивіски виготовили згідно з кооперативним брендбуком. Ремонтно-оздоблювальні роботи виконували найняті будівельники-професіонали, а коли потрібно було уже зайнятися благоустроєм території, звернулися за допомогою до пайовиків. І що приємно – відмови не було ні від кого. У всі ці роботи ми інвестували півмільйона власних коштів.
  • Половина з них пішло на оновлення нашого магазину, – долучилася до розмови голова правління споживчого товариства Любов Іванівна Білошицька – Наші сподівання не залишилися марними. Завдяки, по-новому вражаючому, яскраво освітленому фасаду, у магазина значно збільшилася кількість покупців, що не могло не позначитись на результатах нашої роботи. Так уже за перший післяремонтний місяць товарооборот зріс більше ніж на третину, що дозволило значно підняти річний показник. Крім того ми значно збільшили асортимент товару, довівши його до трьох тисяч найменувань. У загальній його кількості чільне місце посідає дитячий асортимент, у тому числі і книжечки для маленьких покупців.
Належне слід віддати і нашим продавцям, бо саме від їхніх суто людських і професійних якостей залежить успіх у будь-якій сфері діяльності, а у нашій роботі, до того ж у поліській глибинці, де обслуговуємо в основному самотніх, поважного віку людей – особливо. То ж неодноразово схвальні відгуки і слова вдячності доводиться чути на адреси завідуючої маркетом Алли Миколаївни Котляр та продавця Світлани Миколаївни Жолонської. До речі, це дві рідні сестрички. Отож, мешканці села ідуть до магазину і за товаром, і за теплом та щирістю сердець наших продавщиць.