Естафета добрих справ у надійних руках


В урочистій, піднесеній, по-родинному теплій і щирій, хоч дещо зворушливій обстановці відбулася зустріч членів правління і працівників апарату облспоживспілки з ветеранами споживчої кооперації, котрі по кілька десятків кращих років життя присвятили праці у системі, а тепер знаходяться на заслуженому відпочинку. І хоч дехто із них має уже досить-таки поважний вік, однак зв’язків із другою своєю рідною домівкою та трудовою родиною не пориває: при нагоді вони заходять, цікавляться успіхами кооператорів. Традиційно, один раз на рік, у день Ветерана, їх запрошує на гостини правління та рада ветеранів.

Нинішня зустріч була позаплановою і присвячувалася 150-ій річниці з часу створення першого споживчого товариства в Україні.

Святкове зібрання вітальним словом відкрив голова правління Степан Григор’єв, зокрема зазначивши:

- Знаменна дата кооперативного календаря, яка сьогодні нас зібрала, дала нам можливість створити велику, славну, міцну трудову родину, спрямувавши її зусилля на успішне виконання кооперативних заповідей, покликаних захищати інтереси пайовиків і всіх мешканців поліської глибинки. Про те, як це нам вдавалося, яких успіхів ми досягали за вашої участі, певний, що ви не забули. А ось як ми працюємо сьогодні, думаю, вам буде цікаво дізнатися. З радістю і гордістю скажу, що використовуючи залишений вами і поширений нами багатий практичний досвід роботи, ваші спадкоємці, доповнюючи його своїми знаннями, утримують колишні ваші передові позиції. Яскравим свідченням цьому є хоча б показники роботи за дев'ять місяців нинішнього року. Як ви знаєте, основний показник нашої діяльності – товарооборот. Він склав 200 млн. гривень у порівняних цінах. Щоб вам було зрозуміло, мало це чи багато, скажу: це більше, аніж у шести областях – Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській і Одеській разом узятих. За цей час ми одержали 11 млн. 600 тис. гривень чистого прибутку.

Найвагоміші внески у ці здобутки зробили кооператори Новоград-Волинської, Коростенської, Овруцької райспоживспілок, підприємства облспоживспілки "Житомирська універсальна база", Брусилівського райспоживтовариства. Значно наростили ми і власні обігові кошти та пайовий капітал. Отож, дорогі ветерани, це дає нам усі підстави з упевненістю сказати, що естафета ваших добрих справ у надійних руках! Низький уклін, наша глибока шана, повага і вдячність вам за ваше минуле і дай вам Бог надійного, достойного і заслуженого сьогодення!

Далі Степан Максимович зачитав Постанову правління Споживспілки і президії обкому профспілки працівників споживчої кооперації, згідно якої велику групу колишніх кооператорів із числа голів правлінь райспоживспілок, райспоживтовариств, працівників апарату правління нагороджено Почесними грамотами, Грамотами, подяками і грошовими винагородами, які відразу із святковими конвертами і букетами квітів було вручено ветеранам.

Під загальні, бурхливі оплески сприйняли присутні повідомлення про те, що найвищої нагороди правління Укркоопспілки (Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств) — почесної трудової відзнаки “Знак Пошани” удостоїлися голови правлінь Любарської райспоживспілки Любомир Кашаник, Барашівського споживчого товариства Ємільчинської райспоживспілки Надія Матвієнко та головний технолог підприємства облспоживспілки “Коростенське виробничо-торговельно-заготівельне підприємство” Тетяна Соболь, а восьмеро працівників різних кооперативних структур нагороджені Почесними грамотами і Грамотами правління Укркоопспілки та ЦК профспілки галузі.

Приємно зворушені і розчулені теплим, гостинним прийомом, ветерани споживчої кооперації, колишні – начальник відділу громадського харчування облспоживспілки Ганна Іванівна Киюта, провідний інструктор відділу організаційно-кооперативної роботи і кадрів Валентина Йосипівна Оринчак,  економіст фінансового відділу Таміла Дмитрівна Лукащук, начальник  Галина Михайлівна Губатюк, начальник відділу з організації кооперативних ринків, голова ради ветеранів Любов Степанівна Микитенко, провідний інженер торгово-комерційного центру Павло Андрійович Ковальчук та інші     щиро дякували членам правління Споживспілки та усім своїм колишнім колегам за організоване і подароване їм справжнє свято — свято зустрічі із прекрасним трудовим минулим, закликавши сьогоднішніх кооператорів і надалі свято берегти, доповнювати і примножувати кооперативне надбання минулих 150-ти років.

Аналогічні святкові дійства проходять в усіх кооперативних організаціях та на підприємствах спілки споживчих товариств області.