Шостій обласній звітно-виборній конференції профспілки працівників споживчої кооперації передувала відповідна кампанія, яка пройшла у 20 районних та 125 первинних профспілкових організаціях.

Як наголосив у своїй доповіді голова обкому профспілки Анатолій Верховлюк, у звітному періоді основні зусилля обласний комітет спрямовував на забезпечення статутних вимог, виконання поставлених V з’їздом профспілки завдань щодо захисту соціально-економічних, трудових прав та інтересів працюючих. А оскільки 94 відсотки працюючих у системі є членами профспілки – то, зрозуміло, чіткої грані між господарською діяльністю і профспілковою роботою встановити не можна – спільні завдання, спільне їх виконання, спільні інтереси.

- Всього у Споживспілці укладено 125 колективних договорів, обласну та 19 районних угод, якими охоплено майже усіх працюючих, - зазначив доповідач, – і сьогодні приємно відзвітувати про їх майже стовідсоткове виконання. Профспілковими органами всіх рівнів здійснено більше двохсот перевірок дотримання законодавства про працю. На її охорону та поліпшення умов тільки у минулому році витратили 2 млн. 194 тис.грн., а це – 1112 грн. з розрахунку на одного працівника, що в двічі більше показника 2010 року.

Профспілкові комітети на місцях, на чолі з обласним комітетом постійно турбувалися про здоров’я і добробут працюючих та їхніх дітей, не обходили увагою і турботою своїх пенсіонерів та ветеранів війни і праці, займалися благодійністю.

За звітний період було оздоровлено більше тисячі дітей, понад 700 із них – за межами регіону, на що пішло 1 млн. 250 тис.грн., а понад три мільйони – на матеріальну допомогу членам профспілки. Підприємство облспоживспілки «Житомирський кооперативний ринок», директор Василь Третяк, постійно опікується вихованцями Бердичівського інтернату для дітей-сиріт. Не залишаються поза увагою і учасники бойових дій в АТО. На їхні потреби було перераховано і передано понад півмільйона гривень. Таку ж суму лише за останні півтора року витратили на культурно-спортивно-оздоровчо масову роботу. В результаті, у Всеукраїнському огляді роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей наш обком у 2012 році удостоївся Пам’ятного диплому Федерації профспілок України. Житомирський і Малинський кооперативні ринки були призерами огляду-конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію року. Шість працівників-спілчан системи нагороджені почесним знаком Федерації профспілок України «За розвиток соціального партнерства», а дев'ять – отримали «Профспілкову відзнаку». Свідченням тому, що профспілкові лідери низових ланок користуються у своїх спілчан заслуженим авторитетом, шаною і повагою є той факт, що значній більшості із них вони вдруге, втретє, а кому і вчетверте виявили своє довір’я – це головам профкомів підприємств облспоживспілки: «Будгоспторг» - заступнику головного бухгалтера Ніні Юрчук, «Малинський кооперативний ринок» - головному бухгалтеру Жанні Громовій, «Житомирський кооперативний ринок» - начальнику торгово-економічного відділу Олені Деркач, «Бердичівський міський кооперативний ринок» - товарознавцю Олені Дмитрук, «Новоград-Волинський кооперативний ринок «Урожай» - головному бухгалтеру Наталії Олексюк, спеціалістам з кадрів і оргроботи Барашівського споживчого товариства Ємільчинської райспоживспілки Галині Перев’язко та Любарської райспоживспілки, голові райкому профспілки Надії Лісничій.

Зі звітною доповіддю ревізійної комісії обкому профспілки виступила її голова Наталія Олексюк – головний бухгалтер Новоград-Волинського кооперативного ринку «Урожай».

В обговоренні доповідей взяли участь і виступили: головний бухгалтер Стрижівського споживчого товариства Коростишівської райспоживспілки, голова райкому профспілки Алла Хоменко, головний бухгалтер, голова профкому підприємства облспоживспілки «Малинський кооперативний ринок» - Жанна Громова, голова правління Червоноармійського райспоживтовариства – Валерій Шуклін, заступник голови правління Споживспілки Петро Лотюк, завідувач правознавчого відділення кооперативного коледжу бізнесу і права Валентин Гончаренко, голова Романівської райспоживспілки Світлана Хом’як.

На конференції було розглянуто ряд інших статутних питань і прийнято відповідні рішення.

Переважною більшістю голосів головою обкому профспілки працівників системи на громадських засадах обрано першого заступника голови правління Споживспілки Василя Баранівського, а заступником – начальника відділу організаційно-кооперативної роботи і кадрів Аркадія Большого.