З турботою про ветеранів



Звітно-виборні збори Ради ветеранів війни і праці облспоживспілки розпочалися тим, що голова Ради Галина Михайлівна Губатюк поіменно назвала, а присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять ветеранів, котрі по кілька десятків років присвятили праці у споживчій кооперації, а за звітний період відійшли у Вічність.

Доповідь голови Ради в основному була зосереджена на тій роботі, яку провів ветеранський актив за звітний період з липня 2011 року по червень 2015.

- На обліку нашої ветеранської організації – 84 кооператори, - зазначила Галина Михайлівна. – Більша половина з них потребує сьогодні нашої підтримки і допомоги, як матеріальної, фізичної, так і чисто людської, моральної. Тому у звітному періоді Рада спрямовувала всі свої зусилля на правовий та соціальний захист ветеранів згідно діючого законодавства України. Разом із правління облспоживспілки Рада ветеранів систематично надавала матеріальну допомогу тим, хто її найбільше потребував, надавалась допомога по обслуговуванню у медичних установах, брала активну участь в організації та проведенні усіляких міських урочистих та святкових заходах.



Взявши участь в обговоренні доповіді, члени Ради ветеранів розповіли зокрема і про свою особисту роботу. Приміром, Ганна Іванівна Киюта, колишній начальник управління громадського харчування облспоживспілки повідала присутнім про побутові умови життя ветеранів, оскільки досить часто провідує своїх колишніх колег за місцем їхнього проживання.

Заступник голови правління облспоживспілки, начальник управління бухгалтерського обліку, звітності і корпоративних прав, економіки та фінансів Людмила Паскалова дала порівняльну характеристику між тією споживчою кооперацією, у якій працювали сьогоднішні ветерани і нинішньою.

- І хоч зміни разючі, - наголосила Людмила Петрівна, - та радує те, що і у минулі часи, завдяки вашим зусиллям, і сьогодні, ціною зусиль вашої молодої зміни, споживча кооперація області твердо тримається на плаву, часто-густо займаючи передові позиції в Укркоопспілці з основних галузей діяльності.

Голова обласного комітету профспілки працівників системи Анатолій Верховлюк і голова профспілкового комітету апарату правління Наталія Чепура запевнили присутніх, що і надалі профспілка спільно із ветеранською організацією опікуватимуться здоров’ям і добробутом ветеранів-кооператорів, стоятимуть на сторожі їхніх прав та інтересів і підтримуватимуть їх матеріально.

Збори Ради ветеранів, подякувавши своєму лідеру, голові – Галині Михайлівні Губатюк за плідну працю, за людську доброту, милосердя і чуйність, задовольнили її прохання щодо звільнення з посади голови Ради на громадських засадах за станом здоров’я.

Головою Ради ветеранів одноголосно обрано ветерана праці, начальника відділу з організації роботи кооперативних ринків Любов Степанівну Микитенко, а заступниками – Людмилу Іванівну Роздобудько і Валентину Йосипівну Оринчак.