Делегація Укоопспілки взяла участь у засіданні Правління Євро Кооп у Брюсселі

Делегація Укоопспілки на чолі з Головою Правління Владиславом Гончаренком взяла участь у чергому засіданні Правління Євро Кооп, що пройшло в Брюсселі. Під час заходу Генеральний секретар Євро Кооп Родріго Говейя представив звіт про минулорічну діяльність організації.

Учасники засідання проголосували за проведення Генеральної Асамблеї Євро Кооп у листопаді. Крім того, було представлено нового члена організації – Кооп Ізраїль.

Правління розглянуло програму кооперативного десятиріччя. У зв’язку з тим, що 2012 рік було проголошено Міжнародним роком кооперативів, члени Євро Кооп підтримали ініціативу Міжнародного Кооперативного Альянсу вирішили надалі активно розвивати кооперативний рух на найближче десятиріччя під назвою «кооперативна декада».

На порядку денному було й обговорення плану дій щодо розвитку європейської роздрібної торгівлі й комерційних зв’язків В2В (бізнесу для бізнесу).

У засіданні взяло участь 12 країн-членів Євро Кооп та 10 спостерігачів – представників різних організацій. Європейський комітет економіки і соціальної політики підготував для делегатів семінар «Споживчі кооперативи та інновації: досягнення цілей стратегії Європа-2020 з новими продуктами харчування».

«На таких глобальних заходах приймаються рішення, які впливатимуть на розвиток кооперативного руху в усьому світі, - зазначив Голова Правління Укоопспілки Владислав Гончаренко. – Я радий, що позиція українських кооператорів, чиї інтереси представляє Укоопспілка, теж враховується європейською спільнотою».

Укоопспілка представляє споживчу кооперацію України у низці міжнародних кооперативних організацій. Вона є членом Міжнародного кооперативного альянсу (МКА) з 1992 року, членом Асоціації “Ліга національних (республіканських) кооперативних організацій споживчої кооперації країн Співдружності Незалежних Держав” з червня 2011 року, членом Європейського співтовариства споживчих кооперативів (Euro Coop) від січня 2012 року.

Нагадаємо, у травні Укоопспілка готується прийняти Збори Асоціації «Ліга національних (республіканських) союзів кооперативних організацій споживчої кооперації країн Співдружності Незалежних Держав».